Carnaval Brazilië

We kennen allemaal wel het leuke feest dat in Nederland ook is overgenomen door het buitenland. In veel verschillende landen wordt het feest gevierd en met verschillende culturen en achtergronden. In Nederland hebben we een echt Hollands tintje gegeven aan het carnaval experiment. We drinken bier, wijn en soms nog meer frisdrank dan normaal. De mensen die het in Nederland vieren gaan meestal naar het zuiden aangezien het daar het populairst is. Hoe meer noord je in Nederland gaat hoe minder sfeer je zult beleven. Op verschillende websites vind je nog wel activiteiten en organisaties die er wat meer aan willen doen maar het zal nooit zo groot worden als in andere landen. In het noorden van België staat carnaval ook bekend. Dit komt omdat het zuiden van Nederland aan grenst met het noorden van België.

Brazilië

In Brazilië hebben we ook nog onze tinten. Nederlandse en oranje kleuren komen ook van ons af naar het hoofd van de carnaval stad. In Brazilië is het grootste carnaval daar wordt jaarlijks in Rio en in de dorpjes omheen al maanden hiervoor voorbereid. Er worden grote optredens gehouden en lange parades met allerlei soorten en maten. In Nederland kijken we hier jaarlijks heel veel naar, op tv en in het echt. Er zijn duizenden toeristen die jaarlijks het echte feest willen meevieren in het land van herkomst en daar een korte vakantie houden. Iedereen die interesse heeft in meedoen aan deze parades kunnen zich aanmelden en opgeven. Als je interesse heb om een kijkje te nemen op tv kun je diverse zenders opzoeken.

braziliaanse carnaval

Populariteit in Nederland

In Nederland kennen we verschillende plekken wat heel bijzonder is als het gaat om carnaval. Zo heb je in Eindhoven veel dorpjes en plekjes waar gigantische dingen worden opgezet. Ook worden verschillende namen veranderd van de steden. Bijvoorbeeld Eindhoven wordt Oeteldonk en krijgt zo een heel ander kleurtje. In Nederland is het noorden heel erg stil en wordt daar ook niks georganiseerd. Verschillende mensen in het noorden vinden het wel erg leuk om mee te vieren maar minder leuk om veel te reizen. Hier moeten dus besluiten worden gemaakt.

Slot

Zoals dus al gezegd werd zijn er verschillende plekken waar carnaval gevierd wordt. In Nederland is het populair vooral in het zuiden en vooral in andere landen zoals Frankrijk en België. Hoe carnaval ontstaan is, is echter een ander verhaal. In Brazilië hebben ze allemaal hun eigen soort en eigen stijl ontwikkeld. Dat is erg leuk omdat elk jaar een nieuw soort iets komt. In België wordt het vooral gevierd met Vlamingen en Nederlanders. Je ziet dat ze stapje voor stapje dichterbij komen en goed meedoen om het met elkaar te vieren. In Duitsland zijn ze vooral met eten erg leuk ze maken verschillende soorten lekkere hapjes en eten dit vaak. Ook in Nederland zijn de culinaire kunsten hoog. Het is een mooi feest waarbij veel mensen van verschillende achtergronden bij elkaar kunnen komen in vrede en een hele leuke tijd kunnen hebben. Dat is dus ook het mooiste aan carnaval.