Vakantie Brazilië

Vakantie Brazilië

vakantie brazilie E en vakantie in Brazilie kan heel veelzijdig zijn. Er is vanalles te vinden in dit land: Muziek, stranden, prachtige natuur en metropolen. Wanneer je op vakantie gaat in Brazilie zou je ervoor kunnen kiezen om een spectaculaire rondreis of een ontspannen strandvakantie te gaan doen, maar hiernaast zou je ook een van de bruisende wereld steden Rio de Janeiro of Sao Paulo kunnen bezoeken. Of heeft u liever een culturele en zonnige vakantie midden in de Amazone in het stadje Manaus. Brazilie wordt elk jaar steeds meer bezocht door toeristen. Brazilie wordt steeds populairder als vakantie land en zo blijft het aantal toeristen stijgen.

Bezienswaardigheden Brazilie

Tijdens een vakantie in Brazilie is er van alles te beleven. Oude koloniale architectuur, moderne steden zoals Rio de Janeiro en traditionele marktjes in kleine dorpjes zijn allemaal te vinden in het prachtige Brazilie. In de Amazone in Brazilie vindt je de indianen bevolking die het heden en verleden van het land aantonen. Een rondreis door Brazilie is onvergetelijk want er is van alles te zien en ontdekken in dit grote land

Nationaal park Iguacu

Het nationale park Iguacu ligt op de grens van Brazilie en Argentinie. Het park staat bekend om zijn spectaculaire watervallen. De Iguacuwaterval is een 2700 meter brede waterval waar duizenden liters water tegelijkertijd naar beneden denderd. Het park behoort sinds 1986 tot werelderfgoed van Unesco.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro ligt in het zuidoosten van Brazilie aan de Baai van Guanabara. Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilie. Rio is de tweede grootste stad van het land en telt meer dan 6 miljoen inwoners. Er zijn veel stranden te vinden in Rio de Janeiro, de bekendste zijn Copacabana, Ipanema en Barra da Tijuca. Copacabana en Ipanema zijn wereld beroemde stranden en echt een aanrader om te bezoeken wanneer u op vakantie gaat in Rio. Het subtropische Rio heeft jaarlijks een gemiddelde temperatuur van 22,7 graden Celsius. De hoogst gemeten temperatuur ooit was 43,2 graden Celsius op 14 januari 1984. Aan vliegvelden heeft de stad genoeg, Rio heeft namelijk vijf vliegvelden waarvan twee alleen voor militair gebruik zijn. Natuurlijk kunt u niet op vakantie in Rio de Janeiro zonder het Christusbeeld te bezoeken. Het beeld staat op 700 meter hoogte op de berg Corcovado. Het beeld werd in 1931 ingehuldigd en is 30 meter hoog.

Amazonegebied in Brazilie

Het amazonegebied ligt in het noorden van Brazilie, dit is dan ook de minst bevolkte regio van het land. Voor natuurliefhebbers is het Amazone gebied in Brazilie de place to be. Het Amazone gebied bestaat uit wouden waar duizenden soorten dieren wonen. De meeste tours door het Amazone gebied worden georganiseerd vanauit Manaus (een grote stad midden in het Amazone gebied). In het Amazone gebied wonen tientallen indianen stammen die zich af proberen te zonderen van de westerse wereld. De indianen stammen worden beschermd door de regering en zijn niet zomaar te bezoeken.

Terug naar boven